Windows Live Belux tips & tricks

Bescherm je Hotmail-account tegen diefstal

Posted on: februari 24, 2011


Om Hotmail -klanten te beschermen, hebben wij een aantal nieuwe functies en technologieën geïntroduceerd, met inbegrip van nieuwe methoden zoals single-use codes en vertrouwde pc’s, vertrouwde afzenders in de post vak in, full-sessie SSL-codering en meer. Microsoft blijft ook jagen op cyber-criminelen en illegale botnets die miljarden spamberichten per dag genereren, zodat we deze kunnen afsluiten.

Bij Hotmail controleren wij ook op vreemde activiteiten (zoals het verzenden van een heleboel e-mail die vervolgens worden gerapporteerd als spam) en nemen we contact op met onze klanten als we problemen opmerken. En in ons netwerk van meer dan 1 miljard e-mailaccounts, komen we helaas elke dag een paar klanten met zulke problemen tegen.

Als dit bij jou gebeurt, kan je dat zo weten:.

de eerstvolgende keer dat je je bij Hotmail of één van onze andere websites aanmeldt, zal je worden gevraagd een paar eenvoudige stappen in te vullen om uw identiteit verifiëren, je wachtwoord te veranderen (als een voorzorgsmaatregel), en vervolgens om je persoonlijke gegevens extra goed te controleren om ervoor te zorgen dat niemand anders om het even wat heeft gewijzigd zonder je medeweten. We noemen dit de recovery wizard van de account, en naast het verifiëren dat jij echt jij bent, raden we je aan om extra stukjes informatie toe te voegen aan je account om het nog veiliger te maken (we noemen dit "bewijzen"). Het toevoegen van een mobiel telefoonnummer, een alternatief e-mailadres of vertrouwde PC maakt het voor misdadigers moeilijker toegang tot je account te krijgen en makkelijker voor jou om toegang te herstellen als ze er toch toegang tot krijgen.

Als je Hotmail gebruikt in een programma zoals Outlook, Windows Live Mail of software op je mobiele telefoon, zie je een fout (meestal dat er een probleem is met je gebruiksnaam of wachtwoord). Je moet online inloggen op http://www.hotmail.com om te zien of je account een probleem heeft en vervolgens toegang krijgen tot de account recovery wizard.

Als je denkt dat je account is gehacked, maak je dan geen zorgen. Wij zullen het bevestigen en je opnieuw toegang geven met een nieuw wachtwoord. Hieronder is een video met de recovery wizard (in het engels) van de account en vervolgens demonstreren we hoe je bewijzen kan toevoegen aan je account om te voorkomen dat dit in de toekomst nog eens voorkomt.

Hotmail account recovery

 

Hotmail security settings

De meeste mensen kunnen hun account in slechts een paar minuten herstellen door enkele vragen te beantwoorden of door het gebruik van hun alternatieve e-mailadres. Als je problemen tegenkomt, weet dan dat er online forum is https://www.windowslivehelp.com/PasswordReset.aspx . Meestal neemt het slechts een paar minuten om je account zelf te herstellen, probeer dat dus ook voordat je ondersteuning vraagt.

De meest voorkomende bron van een gehacked account is een virus of malware dat toetsaanslagen steelt en wachtwoorden opneemt.

Het goede nieuws is dat je jezelf kunt beschermen! Zorg ervoor dat de anti-virus software op je pc’s (je kan gratis Microsoft Security Essentials anti-virus software downloaden), en wanneer je een pc gebruikt die niet van jou is, overweeg dan in te loggen met een éénmalige code. Voor extra stappen die je kan nemen om je account te beveiligen, kan je deze stappen uit het Help centrum van Windows Live Hotmail gebruiken.

Advertenties

2 Reacties to "Bescherm je Hotmail-account tegen diefstal"

Ik krijg nu al een paar keer een mail met het verzoek om mijn gegevens (incl password) op te geven omdat mijn account mogelijk gesloten zou worden ivm noodzaak tot opschonen vanwege “congestion”. Ik vertrouw dit niet en hoor graag van u wat ik hiermee moet doen.
Vriendelijke groet

Michiel Tegelberg

Beste Michiel,
Je krijgt deze mails van wie? Van ’n vriend of van een raar (onbekend) adres?
Microsoft stuurt zulke mails zeker niet. Het is vast en zeker SPAM. Als je het niet vertrouwt, forward de mail dan naar abuse@hotmail.com en je kan die ook markeren als ‘phishingbericht’ bovenaan je inbox. Bedankt om deze vraag te stellen en om niet klakkeloos op mails te antwoorden. We vragen je NOOIT je e-mailadres en/ of wachtwoord via een e-mail te bevestigen!
Met vriendelijke groeten,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties

  • Tom: Bij mij komt er ook niks te staan. en kan ook niet vinden waar je je kunt aanmelden voor deze functie. ik heb gewoon hotmail en de andere gelinkte ema
  • Windows Live Team Belux: Dag Mokey, Dat is raar. Welke gsm heb je? Op deze site vind je alle info over Hotmail op je gsm: http://windowsliveformobile.com De url die je op je
  • Mokey: Ik krijg enkel een wit scherm...
%d bloggers liken dit: