Windows Live Belux tips & tricks

Anti SPAM tips

Posted on: oktober 20, 2009


Een zeer oplettende Hotmail gebruikster attendeerde me op deze PHISHING mail die rondgaat (zie onderaan deze blogpost). Als je goed leest zitten er veel spelfouten in (bijvoorbeeld: Belangerijk ipv Belangrijk ). En het feit dat er al zoveel mensen in copy zaten is ook een teken dat het een SPAM is.

Microsoft (Hotmail) zal nooit dit soort rare mails versturen en je vragen dit soort acties aan je vrienden te versturen. Als we iets te melden hebben sturen de iedereen individueel een mailtje.

In onze officiële mails vindt je onderaan altijd de privacyverklaring & de  mogelijkheid  om je uit te schrijven op commerciële mails, zie hieronder:

Microsoft respecteert je privacy. Raadpleeg voor meer informatie onze online privacyverklaring.
Als je liever geen informatie of aanbiedingen van Bing, MSN of Windows Live wilt ontvangen, klik dan
hier om je af te melden. Lees voor informatie over het opgeven van communicatievoorkeuren voor andere communicatie van Microsoft het gedeelte over communicatievoorkeuren in de privacyverklaring van Microsoft.
Microsoft Corporation
One Microsoft Way
Redmond, WA 98052
USA
Universal Business Identifier: 600 413 485
Windows LiveCall: 600413485
http://www.microsoft.com
Email: webmaster@msn.com

ANTI-SPAM tips:
Pas je SPAM filter in Hotmail aanpassen naar bijv. exclusief. Om de SPAM filter aan te passen, kies je in het menu Opties voor Meer opties en vervolgens bij Ongewenste e-mail voor Filters en rapporten. Je kunt kiezen voor een lage, uitgebreide of exclusieve filter. Sla de wijziging op met Opslaan.

  1. Op onze site vindt je allerlei tips om je beter te beschermen: http://www.microsoft.com/belux/nl/windows/windowslive/Views/tipsItemDetail.aspx
  2. Op onze blog vindt je (regelmatig nieuwe) nog meer goeie tips om SPAM tegen te gaan:  http://wlblog.spaces.live.com/default.aspx?_c01_BlogPart=blogentry&_c=BlogPart&handle=cns!2D318F90F2EC4995!1833
  3. Tenslotte, voeg het Windows Live Team Belux toe aan je netwerk & zo blijf je automatisch op de hoogte van de laatste tips http://profile.live.com/connect/.
Voorbeeld van PHISHING MAIL:
Belangerijk! Stuur door!

Hallo iedereen die Hotmail gebruikt! dit is gewoon een test om te zien wie zijn e-mail account wel gebruikt en om al de niet actieve gebruikers te verwijderen. Dit zal Hotmail veel makelijker en sneller te gebruiken maken voor alle wel actieve gebruikers. Nu wat je met deze e-mail moet doen, Alles wat je hoeft te doen is deze e-mail door te sturen naar minstens 15 contactpersonen. als je deze e-mail niet doorstuurt 48 uur nadat je hem hebt gelezen, dan word je account defenitief verwijderd.
Van Meneer Jhon Henerd
Hotmail Admin. Dept.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: