Windows Live Belux tips & tricks

Handige tips tegen SPAM!

Posted on: september 17, 2009


Aangezien ik zo vaak vragen krijg over problemen met SPAM, post ik hier hele interessante info om jezelf hiertegen te beschermen. Ontdek tips en info van de site van  .

Spam wordt algemeen gedefinieerd als de verzending van ongevraagde elektronische berichten (e-mails). Meestal gaat het om massale en herhaaldelijke verzendingen door personen die de geadresseerde niet kent, en zijn deze buiten de Europese Unie opgesteld.

Elektronische post maakt het mogelijk om op een vrij eenvoudige en zeer goedkope manier dezelfde boodschap aan duizenden en zelfs miljoenen adressen te sturen. Spammers maken van deze troef gebruik om verschillende redenen, waaronder pogingen tot oplichterij, gewoon omdat ze schade willen berokkenen, virussen verzenden of producten verkopen die over het algemeen illegaal zijn.

=> 4 basisregels om zich te wapenen tegen spam

1. Laat uw e-mail adres niet overal achter

Wees voorzichtig met het gebruik en de verspreiding van uw e-mail adres. Hoe minder u het doorgeeft, in het bijzonder op het Web, hoe kleiner de kans is dat u spam zult ontvangen.

2. Beantwoord enkel betrouwbare e-mails

Beantwoord geen e-mails waarvan de oorsprong of de verzender u twijfelachtig lijkt.

3. Camoufleer uw adres

Als u uw e-mail adres publiceert op een website, camoufleer het dan, bijvoorbeeld door de "@" te vervangen door "at". Uw adres naam@bedrijf.be wordt dan naam(at)bedrijf.be.

4. Bescherm uw computer

Laat niet eender wat uw computer binnenkomen. Bescherm hem door filters te gebruiken, installeer een Firewall (software die het mogelijk maakt om uw computer te beschermen tegen indringers afkomstig van het Internet) , een anti-virus programma en gebruik de functies van uw software voor e-mailbeheer.Vergeet niet uw software (uw gebruikerssysteem inbegrepen) regelmatig te updaten zodat deze doeltreffend blijft.

Als je denkt dat iemand ongevraagd toegang tot jouw INBOX heeft, verander dan direct jouw Windows Live wachtwoord op http://account.live.com

Advertenties

1 Response to "Handige tips tegen SPAM!"

goede morgen – ik heb Telenet Security Pack – is dat voldoende om kompleet erschermd te zijn?dank u voor antwoord – jean

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties

  • Tom: Bij mij komt er ook niks te staan. en kan ook niet vinden waar je je kunt aanmelden voor deze functie. ik heb gewoon hotmail en de andere gelinkte ema
  • Windows Live Team Belux: Dag Mokey, Dat is raar. Welke gsm heb je? Op deze site vind je alle info over Hotmail op je gsm: http://windowsliveformobile.com De url die je op je
  • Mokey: Ik krijg enkel een wit scherm...
%d bloggers liken dit: