Windows Live Belux tips & tricks

Al je contactpersonen in 1 handige lijst

Posted on: februari 16, 2009


Je kunt al je contactpersonen met Windows Live People beheren. In de loop van het afgelopen jaar heeft Windows Live enkele grote investeringen gedaan in het vereenvoudigen en bevorderen wat je met de lijst van contactpersonen kunt doen.

 • Er is een uniforme contactpersonen-lijst voor alle Windows Live-gebruikers
 • Er zijn uniforme uitnodigingen om mensen uit te nodigen op je Windows Live-profielpagina

Hier is een afbeelding van de pagina “People” op www.windowslive.be :

Windows Live People bevat je volledige adresboek van contactpersonen. Je kan bijv. standaardgegevens zoals adressen en telefoonnummers toevoegen. Ook kan je in je adresboek dubbele contactpersonen ontdubbelen, evenals nieuwe contactpersonen importeren van bijvoorbeeld Facebook en LinkedIn.
Je zult verbaasd zijn over hoeveel dubbele contactpersonen je hebt verzameld gedurende de jaren en hoe gemakkelijk het is om die te ontdubbelen.
Jouw netwerk: blijf in contact met de mensen die het belangrijkste voor je zijn.
Er zijn 2 verschillende contactpersonen in je lijst:
 • Messenger-contactpersonen – dit zijn de mensen die je hebt uitgenodigd in Messenger. Je ziet wanneer ze online zijn en kan onmiddellijk beginnen chatten met hen. Je Messenger-contactpersonen zijn privé, niemand anders kan jouw contactpersonen zien.
 • Profiel-contactpersonen – dit zijn de mensen die je heb geselecteerd en die worden weergegeven op jouw Windows Live Profiel pagina (zoals hieronder). Zij kunnen ook jouw pagina en netwerk van vrienden zien.
  Als je jouw contactpersonen openbaar hebt gemaakt, dan laat je jouw vrienden andere vrienden via jou ontdekken. Dit is niet mogelijk met de Messenger-contactpersonen.

In deze afbeelding zie je hoe je Messenger-contactpersonen en je Profiel-contactpersonen jouw totale netwerk creëren:

=> Deze twee soorten contactpersonen zijn belangrijk omdat je regelmatig updates kan ontvangen:

 • Contactgegevens bijwerken, als een contactpersoon je zijn adres geeft en dit vervolgens veranderd, dan wordt het nieuwe adres automatisch opgeslagen in jouw adresboek. Zo heb je altijd de meest recente adresgegevens van je vrienden. Ook krijg je verjaardags-herinneringen voor contactpersonen in je netwerk.
 • “Updates”, dit zijn de updates die mensen in je netwerk delen met jou zodat je kan zijn wat zij online doen: activiteiten in Windows Live (bijvoorbeeld een afbeelding wijzigen, lidmaatschap van groepen of een weblog bericht publiceren) evenals van activiteiten op andere websites (bijvoorbeeld updates op Twitter of foto’s op Flickr publiceren). Je ziet die “Updates” onderaan in Messenger, op je startpagina www.windowslive.be, en op vele andere plaatsen (inclusief in Hotmail wanneer je je aanmeldt en wanneer je e-mail verzendt).

  Voorbeeld van een Update in Messenger :

Als je bestaande Messenger-contactpersonen aan je Profiel-pagina toe wilt voegen, kan je dat hier doen: http://profile.live.com/connect/upgrade.aspx?ru=windowslive .

=> Er zijn veel andere zaken die je kan doen met je contactpersonen-lijst.
 • Contactpersonen ordenen zoals je dat wilt, je kan zo veel categorieën maken als je zelf wil, bijv. 
  “schoolvrienden”, “familie”, “voetbalclub”, etc.
 • Machtigingen instellen voor gebeurtenissen, fotoalbums, gegevens uit je profiel en bestanden. Je kan die machtigingen geven aan je hele netwerk, aan één of meerdere categorieën of aan 1 persoon. Bijv. je kan afbeeldingen alleen met jouw categorie ‘”familie” delen, niemand anders kan dan die foto’s bekijken.
 • Een e-mailbericht verzenden aan een categorie van contactpersonen. Dit is veel eenvoudiger door het gebruik van categorieën dan het onthouden van iedereen wanneer je e-mail naar grote groepen mensen verzendt.

Ten laatste is er de speciale categorie “Favorieten” . Je kan iemand als favoriet markeren door te klikken op de ster pictogram in de lijst met contactpersonen of door het verplaatsen van de contactpersoon aan de desbetreffende categorie in Messenger bijvoorbeeld. In Messenger verschijnen je Favorieten boven aan je lijst met contactpersonen zodat zij gemakkelijker te vinden zijn.

Voorbeeld van Favoriet contactpersoon in je contactenlijst:

Ontdek het allemaal zelf op je eigen Windows Live Startpagina www.windowslive.be !!
(geblogged met Windows Live Writer)

Advertenties

1 Response to "Al je contactpersonen in 1 handige lijst"

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: