Windows Live Belux tips & tricks

Veilig surfen en chatten

Posted on: februari 10, 2009


Vandaag is Safer Internet Day, een initiatief van de Europese Commissie om ouders, leerkrachten, kinderen en tieners te sensibiliseren rond veilig internetgebruik. Uit onderzoek blijkt dat vele kinderen en jongeren nieuwe vrienden maken via het Internet. 7 op 10 zegt ook de risico’s te kennen.

Toch plaatsen meer dan 1 op 3 foto’s van zichzelf en andere persoonlijke info op het net via sociale netwerksites. De helft van de tieners gebruikt geen privacy instellingen en surft zonder toezicht van de ouders. En meer dan 80 % houdt geen rekening met andermans privacy in online verkeer.

Nog geen 15 % van de ouders gebruikt de gratis software Windows Live Family Safety om hun kinderen veilig te laten chatten en surfen.

Sensibiliseren is dus nodig, en dat is precies wat gebeurt op Safer Internet Day. In 21 scholen doorheen het hele land geven 70 Microsoft medewerkers vandaag vrijwillig les over veilig internet, en dat i.s.m. Child Focus en Action Innocence.

Ouders, leraren, tieners & kids kunnen de les en tips voor veilig chatten, mailen, internetten vinden op www.clicksafe.be.

BRON: MSN.BE
(geblogged met Windows Live Writer)

Advertenties

2 Reacties to "Veilig surfen en chatten"

Het was op het nieuws. Leuk filmpje ook. Anders nergens wat over gelezen. Goede zaak ook dat Microsoft mensen naar scholen stuurt.

De tekst kan wel in het nederlands, om de tekst voor iedereen te !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties

  • Tom: Bij mij komt er ook niks te staan. en kan ook niet vinden waar je je kunt aanmelden voor deze functie. ik heb gewoon hotmail en de andere gelinkte ema
  • Windows Live Team Belux: Dag Mokey, Dat is raar. Welke gsm heb je? Op deze site vind je alle info over Hotmail op je gsm: http://windowsliveformobile.com De url die je op je
  • Mokey: Ik krijg enkel een wit scherm...
%d bloggers liken dit: