Windows Live Belux tips & tricks

Bescherm jezelf tegen oplichting via e-mail

Posted on: november 26, 2008


Jouw veiligheid staat bij ons voorop, daarom proberen we je zo goed mogelijk tegen spam te beschermen door iedere dag meer dan 4,5 miljard berichten te blokkeren. We hebben een zeer gespecialiseerd en deskundig team dat als enige taak heeft spam in Hotmail tegen te gaan.

We krijgen de laatste tijd steeds meer e-mails van Hotmail®-gebruikers met vragen over de echtheid van e-mails die ze ontvangen. Daarom hebben we deze e-mail met informatie samengesteld om te helpen bij het herkennen van frauduleuze e-mails die mogelijk door onze filters glippen.

1) Wees op je hoede wanneer via e-mail om persoonlijke gegevens wordt gevraagd.
Iedere e-mail waarin om naam, geboortedatum, e-mailgebruikersnaam en     -wachtwoord of andere persoonlijke informatie wordt gevraagd, van wie de e-mail ook afkomstig lijkt te zijn, is bijna zeker nep.
Mocht je toch denken dat het om een echt bericht gaat, antwoord dan niet op de e-mail en klik niet op de links, maar kopieer en plak het internetadres in je browser of ga naar de website van het bedrijf voor contactgegevens. Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice van het bedrijf om te controleren of de e-mail echt is.

2) Lees verdachte e-mails goed door.
E-mails die slecht geschreven zijn, waar typefouten in voorkomen of zinnen als ‘dit is geen grap’ of ‘stuur dit bericht door naar al je vrienden’, zijn meestal nep. Namen van bedrijven en merken zijn soms verkeerd gespeld of kloppen niet, bijvoorbeeld Windows Hotmail (in plaats van Windows Live™ Hotmail).

3) Bescherm je Hotmail-wachtwoord.
Maak een sterk wachtwoord voor je Hotmail-account door meer dan 7 tekens te gebruiken, met een combinatie van hoofdletters en kleine letters, cijfers en speciale tekens zoals de symbolen @ of #. Het is ook een goed idee om je wachtwoord regelmatig te wijzigen.

Als je een bericht krijgt van Microsoft waarin je verzoek om je wachtwoord te wijzigen wordt bevestigd terwijl je dat zelf niet hebt gedaan, kan dat betekenen dat iemand heeft geprobeerd toegang te krijgen tot je Hotmail-account. Wijzig in dat geval meteen je wachtwoord. Dit kun je doen via http://account.live.com of vanuit Hotmail door in de opties naar ‘Je persoonlijke gegevens bekijken en bewerken’ te gaan. Je moet je dan opnieuw aanmelden. Kijk daarna onder je naam bovenin het scherm of je ‘Wachtwoordgegevens’ ziet staan. Wijzig zowel je wachtwoord als je geheime vraag en antwoord, beide kunnen gekraakt zijn.

4) Kom in actie!
Als je het vermoeden hebt dat iemand je Hotmail-account heeft gekraakt, als de aanmeldpagina van Windows Live ID er nep uitziet of als je een verdachte e-mail krijgt waarin een wijziging van je wachtwoord wordt bevestigd waar jij geen opdracht voor hebt gegeven, wijzig dan meteen je wachtwoord zoals hierboven beschreven of ga naar: http://account.live.com.

5) Help ons nieuwe oplichters te identificeren.
Je kan in de bovenaan jouw inbox, in de vervolgkeuzelijst naast ‘Ongewenst’ de optie markeren als ‘phishingbericht’ selecteren. Wat je ook doet, stuur geen antwoord naar de afzender!


Meer informatie over dit onderwerp vind je hier.

Hopelijk helpt dit je Postvak IN te beschermen.

Met vriendelijke groet,

Het team van Windows Live Hotmail

*Phishing – gedefinieerd als de praktijken waarbij nietsvermoedende gebruikers naar vervalste websites worden gelokt met behulp van echt uitziende e-mails, soms zelfs met het logo van een echte organisatie. Het doel hiervan is waardevolle persoonlijke gegevens te stelen, zoals creditcardnummers, accountgegevens en andere informatie.

Advertenties

6 Reacties to "Bescherm jezelf tegen oplichting via e-mail"

Dank u wel!!

bedankt voor deze nuttige informatie

zeer nuttig waarvoor dank : jonas bijnaam den jonnhy

zeer nuttige info

Wat moet ik doen als iemand mijn hotmail gekraakt heeft en mijn wachtwoord gewijzigd heeft. Ik kom nu niet meer in mijn eigen e-amil!please help!

i heb een vraag :O ik ben op msn van windows live en dan zie ik me contactpersonen sinds gister aaf niet staat onder er word gecontrolleerd op updates maar ik zie wel iedereen online konen kunt u me helpen en even mailen naar rkhbs@live.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties

  • Tom: Bij mij komt er ook niks te staan. en kan ook niet vinden waar je je kunt aanmelden voor deze functie. ik heb gewoon hotmail en de andere gelinkte ema
  • Windows Live Team Belux: Dag Mokey, Dat is raar. Welke gsm heb je? Op deze site vind je alle info over Hotmail op je gsm: http://windowsliveformobile.com De url die je op je
  • Mokey: Ik krijg enkel een wit scherm...
%d bloggers liken dit: